Здравеите всички фенове на Алфа Ромео.На скоро си взех една Алфа 146,и като изключим всички перипетии по смяна на колянов вал, и сегменти,сега колата най накрая тръгна,но ми се струва че имам ощте някои проблеми и ще ви бъда много благодарен ако можете да ми помогнете.Значи проблема е следния като е студена не мога да подам газ на празни обороти,направо заглъхва а като включа на скорост си варви нормално,но пак много бавно падат оборотите до 1000,като се задаржат на 2000 и бавно слизат на 1000.Пониакога като карам направо ми забива и придръпва,и ми сжети лампата за инжекцията.Много ще сам благодарен за мненията ви!Колата е тази от подписа.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с обороти на Алфа 146
Collapse
X
-
Колега, първо изчакай малко да позагрее като я запалиш и тогава тръгвай. Те оборотите отначало нормално са високи и после като загрее си падат. Твоя проблем го имаше и моя Фиат...Може би не ти подава достатъчно гориво. Когато свети инжекцията, колата е по мудна. Моята от 1 година си я карам със светеща инжекция, понеже компютъра се е побъркал, защото колата е на метан...А това за придърпването може да е от свещите. На Фиата след като ги смених, тва придърпване и сменяне на обороти изчезна....
-
Re: Проблем с обороти на Алфа 146
Първоначално публикувано от Alex ShopovПониакога като карам направо ми забива и придръпва,и ми сжети лампата за инжекцията.Много ще сам благодарен за мненията ви!Колата е тази от подписа.97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex ShopovИ мен ме самнява да са запушени дюзите,и сега карам с една добавка към бензина.Възможно ли е и заради това да ми свети лампата за инжекцията.
п.с.
Колега, спрам да отговарям с предположения когато вече инжекциона знае какво не му е у ред.(свети лампата)
Отиди на една диагностика на място където знаят какво им говори колата97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....
Comment
-
На диагностиката се оказа че проблема е в датчика на дроселовата клапа,смениха го и сега като че ли се оправи колата,а и ангренажа не ми беше зацепен правилно.Сега има само едно заглъхване като запаля и е студена,като и дам газ на празни обороти,дали това е от свещите,че и те са ми за смяна.sigpicAlfa Romeo 146 1.6i Twin Spark-120ps. 98
Comment
Comment